torsdag 28. mai 2009

vil du være med å hjelpe?

Ola er 6 år og har nettopp begynt i første klasse på barneskolen. En dag tidlig i september kommer han løpende hjem til mammaen sin, overlykkelig over at han har fått sin første bursdagsinnbydelse. Moren smiler til han, men smilet når ikke øynene. Mens gutten springer inn på rommet sitt for å finne en hedersplass til innbydelsen, setter moren seg ned på en kjøkkenstol med hodet i hendene. Hvordan kan hun si til sin lille gutt at hun ikke har råd til å kjøpe en bursdagspressang han kan ha med seg i sitt første barneselskap? Hun rister på hodet..
Fattidommen i Norge har økt etter finnanskrisen, og ting som dette det skjer! For noen år siden var det mellom 27000 og 32000 barn som bodde i husholdninger med lav inntekt, bare i Oslo sentrum var 20,6 % av innbyggerene fattige (definert ved halvparten av medianinntekt). Hvem vet hvor mange det er idag.

KrF vil arbeide for å utryde fattigdommen i Norge, og når KrF satt i regjering ble støtten på dette området økt med hele 300 millioner kroner. Idag vil KrF jobbe for å sikre menneskene over hele landet gode omsorgstjenester, fordi hovedårsaken til fattidom er manglende arbeidsinntekt. Derfor er det viktig at de som mangler denne inntekten får direkte hjelp for å bli i stand til å arbeide.

Vi trenger ikke se langt for å finne noen som trenger hjelp. Det kan være en tigger på gaten, eller den lille gutten som får sin første invitasjon til et fødselsselskap. Vil du være med å hjelpe?

2 kommentarer:

  1. hadde me ikkje måtta ha fôrt å passa på alle ikkje-norske folk, so hadde da gjedna ikkje vore sånn

    SvarSlett
  2. det er heller snakk om prioriteringer! Skal vi prioritere et nytt badeland i Øystese, eller kanskje utvide ungdomstilbudet og fjerne eiendomsskatten og bomstasjonen som kommer?

    SvarSlett