mandag 11. mai 2009

Pudding..

Hank von Helvete sier at "Jesus var tøff, ingen pudding". De som er pudding, ifølge Audun Lysbakken (SV) er Ap i klimapolitikken, Dagfinn Høybråten la til i sin tale på KrFs landsmøte "På den annen side må man jo kunne spørre seg hva SV i såfall er - siden de ikke klarer å hamle opp med disse puddingene". Rød saus var et forslag som kom opp senere i debatten..

En definisjon av pudding fra thefreedictionary.com er "halvfast ovnsrett". Om vi Norge, og verden ellers, ikke får en bedre miljøpolitikk er det det vi kommer til å bli, halvfaste ovnsretter. Folk kan tro at en eller to grader mer ikke kommer til å spille noen rolle, men jeg tror det vil få større konsekvenser enn vi kan forutse. Et lite eksempel, om vår kroppstemperatur øker med 2 grader får vi feber (definert som tilstand med sykelig høy kroppsvarme) og vi blir syke og slappe. Hva kommer da til å skje med jorda om den kommer inn i en tilstand med sykelig høy kroppsvarme?

"- Vi har bare 10 til 15 år på oss før de globale utslippene må reduseres. Hvis ikke verden handler nå, vil mange millioner mennesker risikere å bli utsatt for hetebølger, tørke, oversvømmelser og stormer, byer og kystlinjer kan bli rammet av høyere havnivå, og mange økosystemer og arter kan bli utryddet."
- Skriver forskerne i oppropet.

Forskere sier at temperaturen ikke kan bli mer enn 2 grader varmere enn det den er idag, men for å få det til må 50% av hele verdens CO2 utslipp kuttes, og det raskt. Da hjelper det ikke med høye mål og løfter som vi ikke når. Vi må tenke realistisk, langsiktig og på jordas beste!

8 kommentarer:

  1. Denne saken var veldig bra skrevet. Særlig alle de kommentarene du har puttet inn i mellom :)

    SvarSlett
  2. Takk! Kommentarer er alltid kjekt å bruke, vertfall fordi folk sier så mye rart :)

    SvarSlett
  3. Det var et kjempebra innlegg... du vet å formulere deg, og denne gangen skal jeg faktisk ikke be om tall... ;) Stå få Lene, du kommer til å nå langt!

    SvarSlett
  4. Utrolig bra innlegg Lene! Du er en flittig og talentfull skribent;)

    SvarSlett
  5. Oda: Takker! Om du vil vite hvor lenge karamellpudding skal stekes, er det bare å spørre ;)

    Marit: Jeg prøver så godt jeg kan, men med alle tentamene vi har fortiden er det ikke så lett å ta seg tid!

    SvarSlett
  6. Likte feber-sammenligningen! Må sei du skrive bra altså, sweet!

    SvarSlett
  7. Måtte spørre mamma litt om feberen :P
    Takk, takk, er så mye kjekkere å skrive når du får ros! :)

    SvarSlett
  8. Stemme, og du fortjene det virkelig! Og kommentarer e viktig, det som gjør blogging gøy ;)

    SvarSlett