onsdag 22. april 2009

B for bistand

Det er ikke alle som er så heldige som oss nordmenn. I fattige land dør 30000 barn hver DAG, et hvert TREDJE sekund. Mange mangler både mat og rent vann, noe vi tar som en selvfølge, og på grunn av global oppvarming står flere i fare for å miste den vanntilførselen de har. I dag bruker 18 % av verdens befolkning 82 % av ressursene, mens de gjenværende 82 % må klare seg med 18 %. Det er vanskelig for oss å skjønne hvordan de har det. Hvordan det er å bo i en pappeske, lete etter mat på en søppeldynge, og å se menneskene rundt deg slite med de samme problemene, samtidig som du vet at det nok ikke kommer til å bli bedre.

I KrFs programforslag (2009-20013) står det "Bistand handler ikke om veldedighet, men om rettferdighet. Vi har et ansvar for å hjelpe de menneskene som trenger livsnødvendig hjelp, og for å bidra til utvikling i de fattigste landene. KrF har som målsetting å øke bistanden til 1,3 prosent av BNI inne 2013, og et mål om 2 prosent (KrFU 3 %) av BNI på lengre sikt."

For hver hundrelapp Norge tjener i dag, gir vi nesten en krone i bistand. Skal vi en gang klare å utrydde fattigdommen må vi gi mer, for som nevnt ovenfor har vi ANSVAR for å hjelpe de som trenger det. Vi må prioritere penger til bistand, og forhindre at de havner hos korrupte ledere, men til stater og prosjekter som bruker dem på en rett måte. Med de pengene vi KAN gi i bistand, kan flere mennesker leve opp, stater kan komme på fote igjen, og det trenger ikke dø et barn for hver gang vi puster ut. Det handler om rettferdighet, nestekjærlighet og menneskeverd, og derfor vil vi være med på å gjøre en forskjell!

3 kommentarer:

  1. Nice, likte konseptet med politikk fra A te Å! Glede meg te fortsettelsen, du skrive bra! =)

    SvarSlett
  2. Tusen takk! :)
    Er ikke så lett å finne noe til alle bokstavene, men prøver å være oppfinnsom!

    SvarSlett
  3. Veldig bra innlegg. Det er godt å se at det er mange av dere i KRFU som er opptatt av de viktige tingene.

    Selv skulle jeg gjerne sett at KRFU ble enda modigere på bistandsfronten, og foreslo at hele eller deler av oljefondet ble brukt på bistand. Kanskje er dette noe dere kunne vedtatt i fremtiden? ;)

    Har du mail? Jeg har en kort bok om nettopp dette (pdf-fil) som jeg gjerne vil få sendt deg :)

    SvarSlett