tirsdag 30. mars 2010

Et spørsmål om prioritering













Om du brekker foten får du hjelp med en gang, men om du har store rusproblemer må du vente i måneder. Er dette rettferdig? Nei! Selvfølgelig er det ikke rettferdig. Av denne grunn mener KrF at alle rusavhengige skal få om behandling innen 30 dager. Dette er fortsatt for lenge, men det er en start.

Det er viktig at regjeringen tar rusproblemene på alvor. For det første fordi det er mennesker det er snakk om. Mennesker som har gått noen skritt feil og som i mange tilfeller ønsker å snu, men ikke greier det fordi de mangler et tilbud om hjelp. For det andre fordi forebygging av rusproblem også vil forebygge andre samfunnsproblem, som kriminalitet, promillekøyring og psykiske lidelser.

KrF ønsker å hjelpe dem som sliter med rusproblem slik at de en dag kan bli rusfrie. Dette kan først og fremst skje ved å sikre at det finnes nok behandlingsplasser, både offentlige og private. Om det er nødvendig skal det også tilrettelegges et behandlingstilbud for hele familier.

Etter en ferdig behandling er det veldig viktig at ettervernet styrkes, slik at en ikke går rett tilbake til rusen. En må derfor få en tett oppfølging og ikke minst hjelp til å komme i arbeid, ta en utdanning, til rett og slett å leve et normalt liv.

Stikkordet i denne sammenhengen er forebygging, og vilje til å prioritere å forebygge. Å hindre ungdommer i å bli rusmisbrukere vil ikke bare hjelpe den enkelte, men også spare samfunnet for mye penger. For å gjøre dette mener KrF at informasjons- og det holdningsskapende arbeidet i skolen må forbedres. Det innebærer at alle elevene må få mer informasjon om de negative sidene ved narkotikamisbruk på en slik måte at det hindrer dem i en dag å bli det. Det er vanskelig å vite akkurat hva som vil hindre den enkelte i å bli en misbruker, men et generelt økt fokus på dette enorme samfunnsproblemet er en god start!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar