torsdag 11. mars 2010

Would you make a change?

Det er sjokkerende hvor mange som ikke bryr seg om miljøet. Hvor mange land og mennesker som ikke utnytter mulighetene vi får mens vi fortsatt har dem. For tro det eller ei, en dag kommer det til å være for sent. En dag kommer millionvis av mennesker til å miste vann eller mattilførselen, til å bli utsatt for ekstremvær, tørke eller det som verre er.

Det er vanskelig å vite hva en skal tro om klimaendringene. Noen sier de er menneskeskapte og at jorda kommer til å gå under om noen få år, mens andre igjen sier at dette er ”bullshit” og at endringene kommer av naturlige årsaker. For å si det rett frem forstår jeg om folk har meldt seg ut av denne debatten, men da må en stille seg spørsmålet ”hva vil det gjøre for miljøet?”.

Jeg er en stor tilhenger av førevar-prinsippet fordi vi ikke vet om klimaendringene kommer av naturlige variasjoner eller om de er menneskeskapte. Det er derfor bedre å være føre var å forebygge klimaproblemene nå, enn å vente til det er for sent, for da kan det faktisk være for sent.

KrF er et parti som ønsker et sterkere fokus på miljø, og spesielt at det skal lønne seg å velge grønt. Noen av de direkte tiltakene KrF legger frem er å innføre en premie på 25000 ved kjøp av miljøvennlige biler, legge bedre til rette for elektriske- og hybrid biler, premiere de mest miljøvennlige løsningene og øke produksjonen og forbruket av bærekraftig biodrivstoff. I tillegg til dette er KrF en profilert motstander mot oljeboring i LoVe (Lofoten og Vesterålen) og ønsker rensing av gasskraftverk.

Sammen må vi gjøre en forskjell i dag! Snart kan det være for sent..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar