fredag 5. mars 2010

Fleksiperm faktisk!

Det er nok overraskende for mange at fleksiperm er blitt så populært blant fedre. Over halvparten, rettere sagt 53 % av alle som nyttet seg av denne tjenesten i fjor var menn. Fleksiperm er for de som ikke vet det en forkortelse for fleksibel permisjon, som er et tilbud nybakte (og andre foreldre med barn opp til 3 år) kan benytte seg av for å tilbringe mer tid sammen med sine barn.

For familiepartiet KrF er det veldig viktig å tilrettelegge best mulig for familier som ønsker barn, og for de som allerede har det. Dette gjelder ikke bare kontantstøtten som KrF er etter hvert er blitt kjent for, men også den allerede nevnte fleksipermen.

Slik det er idag får foreldre tilbudet om 29/39 uker fleksiperm som de må nytte seg av innen 3 år etter fødsel. Vi i KrF syns dette tilbudet er alt for svakt, og ønsker derfor å øke det mye! Mer presist til 68 uker som foreldrer kan benytte seg av frem til barnet er 10 år. Ja, du leste riktig, 10 år.

Når vi nå vender blikket tilbake til det som sto i starten av dette blogginnlegget, altså at hele 53 % av de som nyttet seg av fleksipermtilbudet i fjor var menn, er det viktig å ta med KrFs utmerkede politikk på dette området. For KrF er et parti som sterkt ønsker at alle fedre skal få rett til foreldrepermisjon uavhengig av mors yrkestilknytning. Altså uavhengig om moren til barnet er uføretrygdet eller jobber som lege på Haukeland, skal faren til barnet ha den samme retten til fleksiperm som andre fedre.

Dette er kanskje ikke aktuelt for deg nå, men når du får barn hva ønsker du da?

1 kommentar:

  1. Kjempe bra skrevet Lene! :) Jeg er utrolig stolt av KrFs familiepolitikk!

    SvarSlett