mandag 22. mars 2010

Hello there, would you come over here?

"Delta i arbeidslivet. Lær deg norsk. Til gjengjeld vil vi akseptere deg som en ekte nordmann, ikke en første- og annen generasjons innvandrer, og du får lov til å leve ut de delene av kulturen din som ikke bryter med våre grunnprinsipper. Velkommen hit, og takk for at du valgte Norge som ditt nye hjemland!" (Bjørn Stærk)

Bjørn Stærk tar opp mange viktige ting i dette sitatet om innvandrere. Alle er velkomne, så lenge de yter noe tilbake. Innvandrere er en ressurs for det norske samfunnet og det er et faktum at vi trenger dem, spesielt nå som eldrebølgen nærmer seg. Av denne grunn må det tilrettelegges bedre for at innvandrere, asylsøkere, overføringsflyktininger, etc skal komme og integreres i Norge.

En hører iblant om asylsøkere som bor i flere år på asylmottak mens de venter på at asylsøknaden skal bli behandlet. Selvfølgelig kan det i enkelte tilfeller være vanskelig å finne identiteten eller papirene til asylsøkeren, men det rettferdiggjør ikke den lange behandlingstiden. KrF mener at den må kortes ned til 6 måneder, slik at de asylsøkerne som får bli i landet så raskt som mulig kan bli en del av samfunnet.

For at en skal bli integrert i et nytt land er det viktig at en kan språket, derfor må det settes større fokus på norskopplæring i Norge. KrF vil i denne sammenhengen gi tilbud om gratis norskopplæring i asylmottakene, samtidig som de vil gi alle arbeidsinnvandrere tilbud om norskundervisning i samarbeid med arbeidsgiverne.

Hvert år kommer det mange menneske til Norge som vi har valgt å kalle innvandrere. Med ulik bakgrunn, kultur og språk har de det felles mål om å oppnå lykke her i landet. Mange kommer til å møte en hard hverdag. Mange kommer til å lengte tilbake til sitt hjemland. Men til tross for dette håper jeg innvandrerne vil møte den ”gode” siden av det norske folk. Et folk som vil si, sammen med Bjørn Stærk, ”Velkommen hit, og takk for at du valgte Norge som ditt nye hjemland!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar