søndag 6. september 2009

Rettferdighet

Hvert trettiende sekund dør et barn av malaria. Et barn som hadde overlevd om det hadde fått den medisinen det trenger. Derfor må vi øke bistanden, ikke til regnskogen, men til de fattige landene slik at morgendagens barn kan leve opp å være friske.

Mange sier at det er ikke noe poeng i å øke bistanden, fordi store deler av den uansett går til korrupte ledere. Selv om dette skjer, er det ikke en bra nok grunn til å slutte å gi. Det vi må gjøre er å gi på en slik måte som hjelper menneskene i de fattige landene, uten å gå til de korrupte lederene. Et eksempel på en måte jeg liker veldig godt, er å gi mikrolån til mennesker som kan lage sin egen bedrift. Da tjener de penger, og kan betale tilbake lånet når de har fått litt profitt. Å gi bistand handler om rettferdighet, at vi som har mye må dele med de som nesten ikke har noe.

I løpet av den tiden du har brukt på å lese dette blogginlegget har et barn dødd av malaria. Om du, som jeg, ønsker å hjelpe menneskene som mangler det vi i Norge ser på som en selvfølge, er det bare å bruke hodet og hjertet og stemmen, stem KrF!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar