torsdag 17. september 2009

Hvorfor?

Hvorfor skal jeg gidde å gjøre noe for miljøet når så mange andre gir blaffen? Hvordan kan det hjelpe at jeg går til skolen en dag isteden for å kjøre, mens gasskraftverket på mongstad slipper ut CO2 tilsvarende det 600000 biler ville gjort på 1 år? Er det noe poeng å tro på disse såkalte klimaproblemene, når forskerne som mener det samme som FNs klimapanel får mer i støtte?
Det kan virke nytteløst, men hva hjelper det om du ikke gjør noe i det hele tatt? Vi i Norge kommer ikke (enda) til å merke så mye av klimaendringene, men alikevell er vi et av de landa som slipper ut mest av de farlige stoffene. Vi har teknologien til å rense de ut, men bruker den ikke. På aftenposten.no ble det i går lagt ut en artikkel der legeforeninger verden over advarer mot følger av klimaendringer. De legger spesiellt vekt på at klimaendringene kommer til å ramme menneskene i de fattige delene av verden størst.

Som jeg pleier å si når jeg er bøssebærer "Alt hjelper". Det betyr at når du lar bilen stå en dag gjør du noe for miljøet, i tillegg til at du får trent og sparer penger på bensin! Så når du skal bestemme deg for om du skal sykle eller kjøre til skolen, tenk på menneskene som kommer til å bli hardest rammet av klimaendringene.

2 kommentarer:

  1. Ja til å ta bussen eller beina fatt! Det er såå mykje bedre både for miljøet, pengeboka vår og oss =) Stå på, Lene!!

    SvarSlett